Nordwise hapusaia juuretis 7g

3,00 

Nordwise® hapusaia juuretise ainulaadne juuretisekultuur Lactobacillus plantarum TAK59 annab leivataina hapnemiseks vajalikud bakterid, mis kindlustavad õige ja stabiilse hapnemisprotsessi.

Laos

Tootekood: IDM0022 Kategooria:

Koostisosad: kuivpärm Saccharomyces cerevisiae, piimhappebakter Lactobacillus plantarum TAK59

Kogus pakendis: 10 tk

Kasutamisjuhis: 1 pätsi (~ 740 g) hapusaia valmistamine:
1. Segage juuretise pakike 350 ml käesooja vee ja 250 g nisujahuga.
2. Katke kauss rätikuga ja jätke segu toatemperatuurile 15-16 h hapnema.
3. Lisage hapnenud juuretisele 8 g soola ja pärm. Segage juurde 250 g nisujahu (soovi korral lisage meelepäraseid lisandeid nt oliivid). Sõtkuge tainast intensiivselt 2-3 min, et tekitada tainas õhku.
4. Jätke segu kaussi kerkima 45 minutiks, pärast sõtkuge tainast uuesti 2-3 min. Tehke käed eelnevalt märjaks, et tainas ei kleepuks käte külge.
5. Pange tainas õliga määritud kaussi 45 minutiks kerkima.
6. Asetage kerkinud tainas jahusele pinnale, vormige see käte abil ristküliku kujuliseks. Jagage tainatükk mõttes kolmeks. Tõstke vasakust servast 1/3 tainast keskele, seejärel 1/3 taina paremast servast keskele ja siluge otsad ümarateks, pöörake tainas ümber. Tõstke tainas ahju￾plaadile, katke rätikuga ja jätke 1-1,5 h kerkima.
7. Eelkuumutage ahi 230 °C-ni ja küpsetage 10 min, seejärel alandage kuumust 200 °C-le ja küpsetage 20 min. Õige niiskuse hoidmiseks pange kauss veega ahju ning eemaldage see pärast temperatuuri alandamist 200 °C-ni.
8. Jätke ahjusoe hapusai rätiku alla jahtuma (~2h).

Säilitamine: Säilitada temperatuuril +2…+6 °C juures originaalpakendis. Lubatud hoida toatemperatuuril lühiajaliselt kuni 72 h.

Valmistatud: BioCC OÜ

JUHENDI LEIAD SIIT!

Kaal 0,007 kg
Mõõtmed 8 × 2 × 10 cm