Uudised
Vorstikunsti saladused Veikandis: Saksavorsti koolitus, mis pani maitsed elama!
Teisipäeval, 16.09.2025, muutus Veikandi rahulik atmosfäär tõeliseks meistrite töökojaks, kui Saksavorst korraldas legendaarse poolsuitsuvorsti valmistamise koolituse. Kohale tulnud lihahuvilised said sukelduda vorstikunsti sügavustesse, juhendajateks olid tehnoloogid Liina Raja ja Virgo Loide – tõelised ala asjatundjad.
Käsitöö, mis lõhnas nagu lapsepõlv!
Päev algas kohvitassi ja ohutustehnika juhistega, kuid peagi haarati noad, kaalud ja segajad. Osalejad õppisid retseptuuri koostamist, liha peenestamist, maitseainete täpse kaalumise kunsti ning vorstimassi segamist ja pritsimist. Kui vorstilatid said keppidele asetatud, täitus ruum tuttava suitsulõhnaga – justkui vanaema sahver ärkaks ellu.
Teooria, mis toetas praktikat!
Pärast kuumtöötlemist ja kohvipausi sukelduti teooriasse: räägiti seadmetest, kestadest ja maitseainetest, mis annavad vorstile selle iseloomuliku iseloomu. Küsimused lendasid, vastused tulid – ja teadmised jäid.
Degusteerimine, mis pani suu vett jooksma!
Koolituse krooniks oli soojade vorstide degusteerimine. Maitsed olid ausad, sügavad ja kodused. Iga osaleja lahkus mitte ainult täis kõhuga, vaid ka uue oskusega – valmistada vorsti, mis räägib lugu. Ning muidugi ka pika vorstilatiga!
Sellel aastal toimub veel 2 viimast Saksavorsti koolitust, kuhu ootame kõiki huvilisi juba praegu registreerima: https://saksavorst.ee/tootekategooria/koolitused/
#saksavorst #veikand #koolitus #poolsuitsuvorst #õppelabor #vorstitegu




